• cropped-36777281_m-long2-1.jpg

Office 365

Steeds meer gebruikers gebruiken gedeelde mailboxen binnen de Office 365 Exchange Online suite. Standaard is de functionaliteit van een gedeelde mailbox beperkter als een account geschakelde mailbox.

Iets waar veel gebruikers tegenaan lopen is het centraal bewaren van verzonden mail en verwijderde items. Hieronder de oplossingen om een gedeelde mailbox in de Outlook desktop applicatie de betreffende mailboxen te gebruiken:

Laat altijd de office 365 functie uit staan:

Voor Office 2016:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Preferences
DWORD: DelegateSentItemsStyle
Data Value: 1

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Options\General
DWORD: DelegateWastebasketStyle
Data Value: 8

Regkey example:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Preferences]
"DelegateSentItemsStyle"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Options\General]
"DelegateWastebasketStyle"=dword:00000004

 

 

Bronnen:
https://www.slipstick.com/exchange/sending-email-from-a-secondary-exchange-mailbox/

https://support.microsoft.com/en-us/help/202517/items-that-are-deleted-from-a-shared-mailbox-go-to-the-wrong-folder-in

Read more

Sinds vannacht activeert Microsoft automatisch de dienst Clutter. Hiermee wil Microsoft voor een soort slimme inbox zorgen waarbij onbelangrijke mail verdwijnt in een 2e prioriteit folder. Deze dienst is er al een tijdje maar blijkbaar wordt deze geforceerd aangezet.

Na het opstarten van Outlook zal ineens een map Clutter zichtbaar zijn met 1 ongelezen mail. Het ziet er ongeveer zo uit:

Clutter 00

Veel van mijn lezers zullen deze dienst net als mij graag uitzetten zodat je zelf kunt bepalen welke mail je belangrijk vindt.

  • Uitzetten kan door te klikken op de link in de Microsoft mail: go to Options
  • Daarna kun je inloggen op het Office 365 portal met je gegevens.
  • In het volgende scherm kun je de optie vinden.

Clutter 02

  • Kies hier voor optie Don’t seperate items identief as clutter.
  • Klik op Save.
  • In Outlook moet de map nog even handmatig verwijderd worden.

 

 

Read more