Windows 10 programma in administrator mode openen

Hieronder een korte handleiding hoe je in Windows 10 snel een programma kunt openen in Administrator mode. Als een programma als administrator uitgevoerd wordt heb je extra rechten. Deze functie wordt vaak gebruikt als je systeem aanpassingen of instellingen wilt maken. In het onderstaande voorbeeld wordt CMD in administrator mode geopend.

Windows 10 029

 • Klik op start / vlag om het start menu te activeren.
 • Type meteen het commando cmd hier achter aan.
 • Bovenaan verschijnt Opdrachtprompt.
 • Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtpromt.
 • Klik op Als administrator uitvoeren.

Windows 10 030

 • Klik op Ja om toestemming te geven.
 • Daarna wordt het programma geopend en kun je hiermee verder gaan

 

Windows 10 031

 

10 Comments, RSS

 1. Frans van Wanrooij 16 juni 2016 @ 20:50

  Kan app’s niet openen, ook app. voor systeemherstel niet.
  Alle handelingen uitgevoerd, maar knop ja werkt niet. Knop nee werkt wel.

  Bij instellingen wordt maar een account weergeven, neem aan dat dit mijn administrator account is?

  Dit account kan ik wel openen met naam en wachtwoord maar geeft geen oplossing.

  Wat kan ik verder nog doen?

 2. Wil 30 juli 2016 @ 07:30

  Hallo Arjan,
  heb gisteren blijkbaar mijn admin rechten voor W10 verprutst zodat ik nu geen wijzigingen meer kan uitvoeren. Dit komt door met de accounts te schuiven.
  Er zaten er 2 op, de oorspronkelijke (opstarten zonder wachtwoord en admin rechten) en een “verplicht” van microsoft hotmail adres
  hoe kan ik dit herstellen ? ,

  • Arjan Lobbezoo 30 juli 2016 @ 10:20

   Dat is te herstellen, maar is niet zo gemakkelijk. Hierbij de link hoe je een nieuwe gebruiker met admin rechten aan kunt maken vanuit de setup:
   https://arjanlobbezoo.nl/windows-10-nieuwe-lokale-gebruiker-aan-maken-via-windows-setup/
   Het is geen officieel ondersteunde methode, maar het werkt wel.

   • Wil 30 juli 2016 @ 15:55

    Hallo Arjan,

    dank je wel voor de snelle reactie.
    Dit is een uitvoerbaar bestand, die kan ik nu op mijn pc niet draaien.
    Als het een algemeen programma is wat ik op een cd kan zetten, dan ga ik dit downloaden op een andere pc.
    Als dat zo niet werkt kom ik niet verder.
    Wil

    • Arjan Lobbezoo 30 juli 2016 @ 19:01

     Vanaf de Media Creation Tool kun je inderdaad een DVD of een memorystick maken (wel via een andere PC). Daarna kun je op de PC met de problemen vanaf de DVD of memorystick opstarten.

     • Wil 31 juli 2016 @ 07:56

      Hallo Arjan,
      dvd is aangemaakt, opdrachten uitgevoerd zoals beschreven (die worden ook bevestigd) maar na herstart loopt deze gewoon door naar de lokale gebruiker en komt niet zoals aangegeven in de beschrijving in een scherm waar ik toegankelijkheid kan kiezen.
      Er is geen ww ingesteld, heeft het misschien daarmee te maken ?

      • Wil 31 juli 2016 @ 08:36

       Hallo Arjan,

       alles opgelost, door een ww in te stellen , kwam het gevraagde scherm tevoorschijn , nu ben ik weer administrator

       super, bedankt

 3. Stijn Verhoeven 12 augustus 2016 @ 19:37

  Hallo,
  Ik heb mijn computer al een lange tijd maar de laatste weken kom ik in het ‘troubleshoot’ systeem hier kan ik herstelpunten aanklikken maar dan staat er dit bij: ‘Het station dat windows bevat moet altijd worden hersteld. U moet systeembeveiliging inschakelen op dit station.’ Maar het enige waar ik voor de rest naartoe kan is Administrator, mijn vraag is dus kan ik hier een hier Systeembeveiliging inschakelen voor een station???

  • Arjan Lobbezoo 13 augustus 2016 @ 20:22

   Een beetje een vreemde melding. Systeembeveiliging heb je juist nodig om de herstelpunten te laten maken. Als dit uit staat heb je waarschijnlijk geen herstelpunten. Systeembeveiliging alsnog inschakelen heeft dan geen zin om te herstellen via een herstelpunt.