Windows 10 Anniversary Update versie 1607

anniversary-updateOp 11 augustus 2016 heeft Microsoft een grote update voor Windows 10 vrijgegeven. Deze update heeft de naam Anniversary Update (verjaardags of jubileum update) gekregen. Deze versie is ongeveer een jaar na de release van Windows 10 uitgekomen.

Sinds september komt de update ook automatisch binnen op reguliere machines. De update is te herkennen aan de code naam Windows 10 Version 1607 update. Let op: Het installeren van deze update neemt een hele tijd in beslag.

De volgende onderdelen zijn gewijzigd in deze update:

 • Menu balk is iets compacter
 • Andere opbouw in de Windows (start) menu (aan/uit staat nu links)
 • Extra Windows Defender beveiliging
 • Het schakelen tussen schermen heeft hier en daar een effect gekregen
 • Instellingen (app) te benaderen via start balk
 • Taakbalk opties zijn verwerkt in de Instellingen (App)
 • Verdere uitbouw van diverse items in de instellingen
 • Diverse toevoegingen van logo’s in de instellingen
 • Meerdere thema’s (kleurtinten) mogelijk
 • Privacy instellingen zijn opnieuw aangepast en nieuwe items worden automatisch aangezet.

winverVoor alle wijzigingen zie deze link (Engelstalig):
– What’s New in Windows 10’s Anniversary Update

De update is te herkennen via het command ‘winver’.
Versie: 1607
Build: 14393.xxx

Twee relevante artikelen:
Windows 10 Anniversary Update handmatig installeren
– Windows 10 privacy items controleren en aanpassen (wordt gemaakt)

 

9 Comments, RSS

 1. Leo 6 oktober 2016 @ 12:41

  Na de update van windows 10 kreeg ik een zwart scherm met.
  Fase 0 gegevens en Fase 1 gegevens. Daar bleef de computer op staan, en ik kon verder niets. Hoe kom ik uit dat scherm om verder op te starten?

  • Arjan Lobbezoo 6 oktober 2016 @ 12:43

   Wat gebeurd er na het herstarten van de computer? Begint het proces dan opnieuw of blijft je PC dan weer in fase 1 hangen?

   • Leo 6 oktober 2016 @ 12:48

    Hallo, Ik kon de computer alleen maar uitzetten met de startknop van de computer. Na het opstarten kreeg ik weer hetzelfde scherm. Ik heb de computer uren laten staan, maar er veranderde niets. Uiteindelijk de computer weer uitgezet door de stekker er uit te halen en opgestart en hoe het kwam weet ik nu nog niet maar hij deed het weer. De muis werkte niet dus kon in ook niet naar de veilige modus.

 2. Robert Thomson 16 oktober 2016 @ 11:53

  Hij blijft in een zwart scherm hangen. Ik kan dan alleen maar de aan- en uitknop ingedrukt houden om de oude versie W 10 te herstellen. Ik heb al Adobe flashplayer verwijderd omdat die naar men zegt voor problemen kan zorgen. Ik word hier zoooooo moedeloos van. Mijn advies: KOOP EEN MAC, DAAR HEB JE AL DIE ELLENDE NIET!!!!

 3. joan erich 31 oktober 2016 @ 13:28

  Onlangs heb ik de automatische Windows 10 Anniversary Update gekregen op mijn PC met i3 en voorheen Windows 8, maar daarna start hij niet meer op (zwart scherm met lopertje). Wat kan ik doen? Zag hetzelfde verhaal hieronder maar kom toch niet verder (reeds tig keer opgestart, stekker eruit maar blijft hetzelfde).

 4. Frans 6 november 2016 @ 13:18

  Mijn LENOVO laptop loopt tijdens de installatie vast. Kan alleen de laptop uitzetten en vervolgens aanzetten. Gelukkig wordt dan mijn oude Win10 versie terug gezet en is de laptop weer functioneel.
  Ik heb nu tot 3x toe geprobeerd deze update te installeren maar gaat gewon niet lukken.
  Na de installatie start de laptop op en krijg ik het beginscherm van de laptop te zien met de ronddraaiende bolletjes… verder geen activiteit na een half uur besloten de laptop uit te zetten..
  Draai nu weer op de standaard win10 en wil eigenlijk de Jubileum versie blokeren.

  • Arjan Lobbezoo 7 november 2016 @ 06:45

   Tot nu toe heb ik geen oplossing om uitsluitend de Aniversary update te blokkeren. Er zijn wel aanpassingen mogelijk waarmee je alle updates kunt blokkeren, maar of dat een oplossing is dat is ook maar de vraag.