Numerieke toetsenbord werkt niet meer – oplossingen

In Windows zit een instelling om het numerieke toetsenbord te gebruiken. Deze instellingen kunnen er soms voor zorgen dat het numerieke gedeelte van het toetsenbord niet goed werkt. Hieronder vind je de mogelijke oplossingen.

Wat is het numerieke toetsenbord?

Zie hieronder het voorbeeld:

 

Het numerieke toetsenbord is bovenstaande gedeelte van het toetsenbord. Vaak als het numerieke gedeelte niet werkt en de rest wel is dit vaak door instellingen aan te passen. Hieronder twee veel voorkomende wijzigingen

Staat Num lock uit?

Num lock werd (vroeger) gebruikt voor het omzetten van de pijltjes toetsen en de cijfers. Zie voor meer informatie deze link op Wikipedia. Tegenwoordig gebruiken de meeste mensen het numerieke gedeelte voor de cijfers. Num lock moet aan staan om de cijfers te gebruiken.

Let op soms kan Num lock ook net op een andere plek zitten, maar meestal vind je deze op bovenstaande positie.

 

Staat de Muisbesturing uit?

Met de functie muisbesturing kun je de muis besturen met de pijltjes van het numerieke toetsenbord. Met name Lenovo laptops hebben nog wel eens het probleem dat deze functie aan gaat. Je kunt deze op de volgende manier vinden en aanpassen.:

  • Ga naar configuratiescherm

  • Open Toegankelijkheid

  • Klik op ‘Wijzigen hoe de muis werkt’

  • Controleer of Muisbesturingstoetsen inschakelen UIT staat.

Is je probleem nog steeds niet opgelost? Probeer een ander/extern toetsenbord om vast te stellen of het in het toetsenbord zelf zit.

2 Comments, RSS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*