Windows 10 upgrade kan na 29 juli 2016 nog steeds geactiveerd worden

Vandaag is het 30 juli 2016, in ieder geval in de meeste delen van de wereld op dit moment. Zojuist heb ik geprobeerd Windows 10 te activeren met een Windows 7 productsleutel. Dat lukt nog steeds! Ondanks het feit dat de aanbieding verstreken is op 29 juli 2016.

Dat betekend dat Windows 7 en 8 gebruikers op dit moment nog kunnen upgraden via de Media Creation Tool. Ik ben ben benieuwd hoelang het nog mogelijk is om te upgraden. Reageer gerust op dit artikel of het bij jou ook nog lukt.

Een upgrade is overigens op eigen risico. Er zijn geen garanties hoelang de activering nog blijft werken.

Zie onderstaande screenshots:

activeer-windows-nu  instellingen-productcode-ingeven2 instellingen-productcode-ingeven3 instellingen-productcode-ingeven4

2 Comments, RSS

  1. Beppie Doria 31 juli 2016 @ 13:41

    heb verkeerd geduwd nu heb ik edge maar dit bevalt mij niet ,ik had graag mijn mijn oude micros terug hoe doe ik dat om van Edge te verwijderen

    • Arjan Lobbezoo 1 augustus 2016 @ 07:11

      Edge is niet gemakkelijk te verwijderen. Het beste kun je de snelkoppeling verwijderen en een andere browser als standaard instellen. Met het commando ‘iexplore’ kun je de traditionele Internet Explorer openen. Ik raad aan om bijv. Google Chrome te gebruiken als browser. Die is sneller en veiliger.