Veilig internetten een initiatief van Economische zaken, NCSC, ECP

 

Veilig Internetten is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, het Nationaal Cyber Security Centrum, en het ECP (platform voor de InformatieSamenleving)

Op de website zijn tips te vinden over het gebruik van wachtwoorden, het installeren van updates, wifi, internetbankieren, social media en online privacy.

Uit onderzoek van TNO dit jaar blijkt dat 88% van de Nederlanders dagelijks online gaat. Als belangrijkste zorgpunten bij veilig internetgebruik worden onder andere besmetting van de computer genoemd, het misbruik van persoonlijke gegevens en oplichting door phishing. Op de website zijn tips te vinden over zaken als wachtwoorden, het installeren van updates, wifi, internetbankieren, social media en online privacy.

De site is voornamelijk toegespitst op thuisgebruikers en veel zaken worden in eenvoudige taal uitgelegd. Een mooie aanvulling zijn de diverse links en brochures met tips over hoe je kinderen leert omgaan met de digitale samenleving en de gevaren van Social Media. Een goede stap!

logo_veilig_internetten

www.veiliginternetten.nl